1979 MG Midget 1500

first registration: 1979

Red with a black leather interior , mohair hood

LHD

1500cc, 4 in line

SOLD

De Spridget kende een levensloop van maar liefst 23 jaar, de vrolijke sportwagentjes waren immens populair, zeker in het VK en over de plas. De oorspronkelijke Austin-Healey Sprite, bijgenaamd de Frogeye bezorgde de eigenaar een pak plezier voor weinig geld. En dat is steeds het motto geweest, toen en nu: een leuk uitziende roadster met veel rijplezier bieden zonder te diep in de buidel te  moeten tasten!

Onze MG Midget is er eentje van de laatste productiejaren.Spijtig genoeg sloot de MG-fabriek in Abingdon zijn deuren op 24 oktober 1980. Voor velen zijn de MG MGB en Midget de laatste echte MG’s. Origineel werd hij geleverd in Californië maar reeds in 1993 maakte hij terug de oversteek, deze keer naar Europa, voor het begin van zijn tweede leven. De MG werd volledig, tot de laatste bout en moer gedemonteerd en heropgebouwd. Het unieke aan deze Midget is dat hij gerestaureerd werd zonder compromissen. Dat de restaurateur een echte liefhebber en doorzetter was wordt weerspiegeld in het feit dat de MG zich na 28 jaar nog steeds in een bijna nieuwstaat bevindt. De dieprode lak is prachtig en zonder enige vorm van roest of krassen, ongelooflijk…. Alle koetswerkpanelen zijn origineel en ongelast, een van de voordelen van een wagen uit de zonnige, droge staten van de VS. Maar het meest opmerkelijke aspect aan deze Midget is zonder twijfel het interieur. Standaard werd de MG geleverd met een kunststof interieur en kap, iets anders was niet leverbaar. Tijdens de restauratie werd dit echter vervangen door prachtig zwart leder. Maar, waar dit meestal beperkt blijft tot de stoelen, werden hier het dashboard, de deurpanelen e.d. ook in kwaliteitsvol leder bekleed door een professionele bekleder. De kap werd uitgevoerd in mohair. Dit alles geeft de wagen een zeer chique uitstraling, temeer daar ook het interieur zo goed als nieuw is. Mechanisch werd de MG eveneens volledig onder handen genomen. Momenteel voeren wij een check-up uit zodat de wagen ook op dit vlak niet teleurstelt.

Wie op zoek is naar een leuke sportwagen uit de jaren 70 in opmerkelijke staat kan niet om deze MG Midget heen. Dit zal een van de mooiste en beste MG Midgets zijn op ’s lands wegen!